Sous Vide

Ko želimo pri toplotni obdelavi hrane ohraniti čimveč hranilnih in koristnih snovi ter okusa, je pravi način kuhanje v tehniki sous-vide.
Kuhanje pri nizki temperaturi je kulinarična tehnika, ki jo uporablja večino profesionalnih kuharjev. Natančni nadzor temperature kuhanja med dolgotrajnim kuhanjem je ena izmed najvidnejših lastnosti tovrstne tehnike, ki ohrani okuse in sokove, obenem pa zmehča meso in vse dele živila enakomerno toplotno obdela.
Ena izmed velikih prednosti tehnike sous-vide je, da lahko na ta način počasi kuhamo vse od mesa do ribe, zelenjave, sadja za nadaljnjo obdelavo in katerega koli drugega živila, kjer bi želeli ohraniti barve in okuse. Ko kuhamo meso je prednost tudi to, da lahko uporabimo tudi manj kakovostne kose, saj jih dolgotrajno kuhanje pri nizki temperaturi tako zmehča, da so uporabni tudi za steake in druge jedi.
V naši ponudbi lahko najdete različne tipe sous-vide naprav, od samostoječih enot, ki so primerne za velike in industrijske sisteme, do naprav večje kuhinje, ki potrebujejo veliko število enakomerno pečenih in kuhanih porcij dnevno, še posebej pa sous-vide tehnika izstopa v a-la-carte restavracijah, kjer je potrebno servise planirati vnaprej in doseči najvišjo možno kvaliteto vsak dan.
![]() |
Sous-Vide Bartscher.pdf
|
Povpraševanje
Izpolnite spodnje podatke in oddajte vaše povpraševanje.
Polja označena z * so obvezna!