Hitri ohlajevalniki

Hitri ohlajevalniki, oziroma šok komore, kot jih poznajo mnogi, so ena izmed najboljših izbir za ohlajevanje hrane.
Razlog za to ni samo dosledno upoštevanje HACCP predpisov, temveč predvsem kakovost hrane ter optimizacija in racionalizacija delovnih metod v kuhinjah. Pravilna uporaba šok komore močno pripomore k zmanjšanju količine zavržene hrane ter ohranja okus in sočnost živil in jedi tudi po regeneraciji. Uporaba šok komor namreč omogoči, da v živilu nastajajo le mikrokristali, kar ohranja organoleptične in prehranske lastnosti hrane.
Uporaba šok komor zmanjša stroške, zagotavlja manj odpadkov, omogoča večji prihranek časa ter, kar je najbolj pomembno, ohranja hrano zdravo in okusno.
Tipi šok komor se razlikujejo glede na osnovne funkcije, kamor spadata hitro ohlajevanje in hitro zamrzovanje, inovacije na področju obdelave hrane pa so omogočile, da lahko v eni napravi z ohlajevanjem in zamrzovanjem danes združujemo tudi tajanje živil, ohranjevanje toplote, vzhajanje, počasno kuhanje in druge operacije. Vsi ti postopki so lahko avtomatizirani in si sledijo koračno, kar pomeni, da vam pomagajo pri zmanjševanju časa in dela, ki sta potrebna, da se postopek obdelave izpelje. Vse funkcije se izvajajo skladno s predpisi o rokovanju z živili, odvisno od modela pa imate te podatke možnosti tudi izvoziti in pripraviti za morebiten nadzor dela v kuhinji.
Komore so izdelane iz kvalitetnih nerjavečih jekel, robovi so zavoljo lažjega in bolj učinkovitega čiščenja zaobljeni, kapacitete naprav pa se gibljejo od 3 do 20 pladnjev, za večje obrate pa je mogoče naročiti komoro, kamor lahko zapeljete celotne vozičke s pladnji.
Nudimo vam hitre ohlajevalnike, zamrzovalnike in kombinirane naprave različnih proizvajalcev, s klikom na spodnje slike si lahko preberete več o njih.
![]() |
Sok komora Lainox New Chill.pdf
|
![]() |
Hitri ohlajevalniki Tefcold.pdf
|
Povpraševanje
Izpolnite spodnje podatke in oddajte vaše povpraševanje.
Polja označena z * so obvezna!