Vpiši iskalni niz

Nova centralna kuhinja z jedilnico v Univerzitetni psihiatrični kliniki Ljubljana

Nova centralna kuhinja z jedilnico v Univerzitetni psihiatrični kliniki Ljubljana

Med največje projekte leta 2022 sodi zasnova in izvedba nove centralne kuhinje z jedilnico v sklopu Univerzitetne psihiatrične klinike v Ljubljani. Predmet projekta je bila dobava tehnologije kuhinje z jedilnico, ki zagotavlja zadostno kapaciteto in kvaliteto obrokov za paciente in zaposlene na primarni ravni lokacije klinike in njenih dislociranih enotah. 

Optimizacija priprave in izdaje hrane

Celotna zasnova nove kuhinje in pripadajočih prostorov je temeljila na optimizaciji tehnološkega postopka priprave hrane. Z gotovostjo lahko rečemo, da gre za edinstven projekt, saj je prava redkost, da ima javni zavod v okviru svojih kapacitet ločeno stavbo, ki je namenjena izključno kuhinji in jedilnici.

Z gotovostjo lahko rečemo, da gre za edinstven projekt, saj je prava redkost, da ima javni zavod v okviru svojih kapacitet ločeno stavbo, ki je namenjena izključno kuhinji in jedilnici.

Optimalna zasnova prostorov

Celotna kuhinja v eni besedi združuje več prostorov: kuhinja, jedilnica, prostori za osebje (garderoba, čajna kuhinja) in komorni prostori za shranjevanje živil v pritličju, kar zmanjšuje dolžino potrebnih poti v okviru tehnoloških operacij in izboljšuje izkoristek delovnega časa zaposlenih in potrebno število osebja. Lokacija posameznih prostorov je zasnovana premišljeno in dovršeno.

Lokacija posameznih prostorov je zasnovana premišljeno in dovršeno.

Posebna delilna linija za sestavljanje obrokov

Ena izmed večjih posebnosti kuhinje je posebna delilna linija za sestavljanje obrokov. 90 % pripravljenih obrokov zapusti prostore kuhinje preko tablet sistema. Obroke sestavljajo na posebni delilni liniji in jih potem s pomočjo vozičkov in termoportov primerno dostavijo na končne lokacije. 

Ena izmed večjih posebnosti kuhinje je posebna delilna linija za sestavljanje obrokov.

Kako smo rešili pomivanje ogromne količine posode?

Pri zasnovi tako obsežnega projekta je potrebno misliti na vsak detajl. Pomivanje posode je v kuhinji pomembnejši del, čemur smo posvetili veliko pozornosti.

V kuhinji smo predvideli pomivalni stroj s transportnim trakom nemškega premium proizvajalca pomivalne tehnike Meiko M-IQ, ki poskrbi, da je več kot 500 kos tablet sistema brezhibno opranih. 

V kuhinji smo predvideli pomivalni stroj s transportnim trakom nemškega premium proizvajalca pomivalne tehnike Meiko M-IQ.

Pomivalni stroj MEIKO M-iQ uspeva v enotno skladno zasnovo vključiti na videz nasprotujoče si zahteve, s čimer uspešno kombinira vrhunsko raven higiene in varnosti, s skrbnim nadzorom porabe vode in energije. Transportni pomivalni stroj M-iQ ustvarja popolno ravnovesje med največjo čistočo, optimalno učinkovitostjo in minimalno porabo virov. Štiri vrhunske inovacije MEIKO so igrale vodilno vlogo v tem edinstvenem skoku:

  1. inteligentno upravljanje zraka, 
  2. popolna filtracija, 
  3. močan energetski koncept in 
  4. optimalna enostavnost uporabe zahvaljujoč našemu steklenemu CC Touch zaslonu. 

MEIKO M-iQ tehnologija nam zagotavlja:

  • zmanjšane stroške čiščenja z modrim konceptom delovanja,
  • največjo moč čiščenja z uporabo tretjine manj materialov in energije, 
  • minimalni izpust izpušnega zraka zahvaljujoč tehnologiji M-iQ AirConcept in 
  • vrhunske rezultate sušenja s sušenjem M-iQ AirComfort. 

Kot se je to ponovno izkazalo tudi v kuhinji UPK, je pomivalni stroj MEIKO zanesljiv partner v vsakem pogledu.


Nazaj na seznam

KAZA SISTEMI d. o. o.     

Trpinčeva ulica 37A
1000 Ljubljana

    PRODAJA

   Tel. št.: +386 1 235 55 97
   E-pošta: prodaja@kaza-sistemi.si

SERVIS

Tel. št.: +386 30 311 338
E-pošta: servis@kaza-sistemi.si

INFO

Tel. št.: +386 1 235 55 97
E-pošta: info@kaza-sistemi.si