Vpiši iskalni niz

Nova šolska kuhinja v OŠ Zalog in drugih šolah – projekti v letu 2021

Nova šolska kuhinja v OŠ Zalog in drugih šolah – projekti v letu 2021

V letu 2021 so se na OŠ Zalog v Ljubljani lotili celovite sanacije objekta s prenovo kuhinje, dozidavo knjižnice in povečanjem male telovadnice. 

OŠ Zalog je bila zgrajena leta 1973/74. Ker se potrebe spreminjajo in se povečuje število obrokov, je objekt za te čase postal premajhen, dotrajan in tehnološko zastarel. Prav to je eden izmed razlogov, da so se na OŠ Zalog odločili za prenovo.

Prenovljena, osvežena in tehnološko izpopolnjena šolska kuhinja

Sanacija šolske kuhinje s spremljajočimi prostori je obsegala spreminjanje konstrukcijskih elementov, zamenjavo inštalacij in energetsko sanacijo. Kot pika na i pa je bila v sanacijo vključena tudi popolnoma nova oprema kuhinje, od prostorov za shrambo, pripravo hrane, termičnega dela, izdaje hrane do končnega pomivanja. 

Šolske malice in kosila so za naše otroke izjemnega pomena, zato mora biti priprava le teh na najvišjem nivoju. K temu veliko pripomore vrhunska, kvalitetna in tehnološko izpopolnjena oprema, ki zaposlenim omogoča kuhanje in pripravo okusnih jedi. 

V zadnjih letih smo opremili številne kuhinje v šolah in vrtcih. V letu 2021 so med njimi: OŠ Zalog, OŠ Milojka, vrtec Sapramiška, Kranjski vrtci, OŠ Riharda Jakopiča, OŠ Grm, Zavod Dornava, vrtec Postojna …


Zaposleni v vrtcu Sapramiška so se v letu 2021 razveselili nove kuhinje.  


Prava izbira opreme v šolski kuhinji je pomembna

V zadnjih 10 letih je opazen velik preskok v opremi za velike kuhinje – vsa oprema je usmerjena v digitalizacijo in tehnološki napredek. Dobavitelji pri proizvodnji opreme upoštevajo tri pomembna področja:

1.    Okoljska ozaveščenost: čim manjša poraba energije, vode in onesnaženost. 

2.    Skrb za uporabnika kuhinje: oprema je zasnovana tako, da uporabniku omogoča čim manj dvigovanja, je priročna in ergonomsko oblikovana glede na vrsto dela. 

3.    Večopravilnost strojev: Z dobo digitalizacije in novimi tehnološkimi postopki so novejši stroji sposobni opraviti več kot v preteklosti. So bolj natančni, hitrejši, z več funkcionalnostimi, kar doprinese končnemu naročniku še več pri pripravi boljšega in konstantnega nivoja hrane.

Pri izbiri prave opreme v našem podjetju sodelujemo z več kot 50 dobavitelji, tako lahko za naročnika poiščemo najboljšo rešitev, pisano na njegovo kožo. Pri spoznavanju opreme ima naročnik pri nas vedno na voljo možnost izobraževanja in praktičnega preizkusa opreme.

Trendi v prehrani: Zdrava in raznolika hrana je najboljša

Zaposleni v šolah se zavedajo, da je zdrava in raznovrstna hrana, iz bližnjega okolja, nujno potrebna za otrokov razvoj. Kljub temu pa so velikokrat postavljeni pred izziv, kako otrokom približati raznolikost v prehrani, saj otroci raje posegajo po nezdravi, enolični in hitro pripravljeni hrani.

Pri pripravi hrane je nujno slediti smernicam za hranilno bogato hrano, ki krepi imunski sistem in ohranja zdravje naših otrok. Tempo sodobnega načina življenja pogosto staršem onemogoča, da bi med tednom pripravljali skupno kosilo doma, zato je glavni obrok dneva za otroka pogosto šolsko kosilo.

Na OŠ Zalog otroke spodbujajo, da bi zaužili tudi svežo solato, zelenjavo, zato so v osrednji prostor, v jedilnico, po novem umestili solatni bar, kjer si lahko otroci sami izbirajo vrsto in količino solate. 

Vedno večji trend v šolski prehrani je tudi dietna kuhinja, kar je potrebno upoštevati pri načrtovanju in izvedbi. 

Spremljanje projekta od začetka do konca

Da ne prihaja do nepotrebnih zapletov, smo pri izvedbi ves čas prisotni. Tudi ko potekajo druga dela, pred vnosom opreme. Po zaključku projekta je vedno na vrsti šolanje zaposlenih. S tem pa se naše sodelovanje ne konča, saj smo naročniku na voljo tudi po končanem projektu s servisnimi storitvami.

Načrtujete prenovo šolske kuhinje? Obrnite se na nas za nasvet. Pišite nam na info@kaza-sistemi.si.


Nazaj na seznam

KAZA SISTEMI d. o. o.     

Trpinčeva ulica 37A
1000 Ljubljana

    PRODAJA

   Tel. št.: +386 1 235 55 97
   E-pošta: prodaja@kaza-sistemi.si

SERVIS

Tel. št.: +386 30 311 338
E-pošta: servis@kaza-sistemi.si

INFO

Tel. št.: +386 1 235 55 97
E-pošta: info@kaza-sistemi.si